Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorka jaksi zapomíná na vodík, kdy auta s elektrickým motorem si vyrábějí vlastní elektrickou energii v palivových článcích. Obzvláště když se ukazuje, že zřejmě bude možné tzv. zlatý vodík v následujících letech těžit z podzemních ložisek podobně, jako se dnes těží zemní plyn. V takovém případě už nepůjde o velmi drahou elektrolýzu. To nutně zlevní nejen provoz tzv. vodíkových aut, ale i výrobu syntetických paliv, vyráběných z vodíku a tolik dnes diskutovaného CO2, který se nemusí jen vychytávat ze vzduchu, ale je možné využít i CO2, který se začal vychytávat v průmyslu s tím, že se bude ve zkapalněné formě tlačit CO2 pod zem. Což je velký nesmysl, když jej lze využít pro výrobu syntetických paliv. Za současné situace, kdy se musí pro syntetické palivo tzv. zelený vodík vyrábět, mají smysl jen armádní projekty, které v případě potřebné elektrické energie pro výrobu zeleného vodíku počítají s malými modulárními reaktory, jako je tomu třeba ve Velké Británii...

0 0
možnosti
Foto

Ještě je potřeba započítat, co spotřebují lapače CO2, které mají tento příšerný plyn získávat z ovzduší. Při koncentraci CO2 v ovzduší 0,04% to bude fuška.

A tak bude motor opět vyfukovat CO2 a lapače jej chytat ... :-)

0 0
možnosti

J53i59r86i 20B48o15r

4. 4. 2023 10:20

Co až budeme bez uhlíkoví, kde ho budem lapat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Seznam rubrik