Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paráda. Díky za vaše úsilí autorko. Díky vám je aspoň trochu slyšet hlas rozumu.

1 0
možnosti
Foto

Tipuji, že paní autorka na střeše žádný panel nemá a ani mít nebude.

0 0
možnosti

Ale FVE jev má v blozích jistě nastudovaný, proto ta důslednost v požadavku výroby v měsících kdy je den nejkratší a panely někdy zapadají sněhem, chybí ještě oblíbené, že panel nikdy nevyrobí tolik energie, kolik bylo vloženo de jeho výroby-energii totiž platí ilumináti

1 1
možnosti

Jen pripominam Kateřino Kešnerová, ze v Arizone je opravdu tech 300 dni slunecno v roce, ale prach a pisek zakryva "slunecni baterie", takze ucinnost se snizuje. O kolik? Nemohu odhadnout. Muj rodinny domek ty panely na strese nema. Naklady jsou dost vysoke, takze usetrene penize mohou zaplatit tento "vymysl" asi za dvacet let. My vime jeste z Ceska jak setrit.

1 0
možnosti

Nikdo nepředpokládá, že FVE elektrárny budou v zimních měsících hlavním zdrojem výroby, přesto v 12/22 vyrobily v Německu více elektřiny než spalovny odpadu, v 1/23 taktéž a 2/23 již překonaly výrobou VTE onshore, biomasu, jaderky, vodní elektrárny, spalovny a of shore VTE, takže to jsou fakta. A nikdo neplánuje postavit energetiku na FVE, ale když se podíváte na Entso-E, či enrgostat tak Vás čísla výroby možná překvapí

1 2
možnosti

Podle wikipedie vyrobily v roce 2021 solární elektrárny 9,9% německé spotřeby. Jestliže mají kapacitní faktor 11%, tak to (zprůměrovaně) znamená, že když už teda běží, vyrábějí skoro veškerou spotřebu: běží cca 10% času, vyrobí cca 10% roční spotřeby, obnovitelné zdroje celkem vyrobily 40% Německé roční spotřeby. Proč by měli být zelení nespokojeni?

https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_Germany

0 0
možnosti

Ale zelení jsou spokojeni velmi. Nespokojeni jsou ostatní obyvatelé, kteří jim tenhle plezír ze svých daní platí. Bez dotací by občasné zdroje energie nikdy nemohly fungovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Seznam rubrik