Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Porad si myslim, ze pokud by byly energie levnejsi diky zasahu vlady, tak by to ve vysledku stejne museli zaplatit zamestnanci pres dane, protoze z nich se to taha nejsnadneji a nemaji sanci provade danove optimalizace.

0 0
možnosti
PN

P12e19t11r 61N18e27d69v88ě17d

27. 4. 2023 21:19

Je to jen o úhlu pohledu. Být premiérem koblihář, tak se tu ti, kteří Fialu obhajují vyjadřují úplně v jiném duchu.

Jinak Fiala bude v pohodě, promluví, rozpaží, z Eurostatu se stane dezinformační, možná prorusácká dezolátní partička a bude zase jen nejlepší...

4 1
možnosti
Foto

Pokud máme elektřinu nejdražší, tak jen v paritě kupní síly. Nemáme tak vysoké průměrné mzdy jako Německo nebo Belgie. Energie je komodita. Komodity mají bez ohledu na to, kde se s nimi obchoduje, přibližně stejnou cenu. To tak prostě je. Za vlády Andreje Babiše, bylo Česko v ultimativní závislosti na Rusku. Stoprocentně závislé v dodávkách jaderného paliva, na 99 procent v plynu, víc než na 50 procentech v ropě. Nebyla k dispozici žádná infrastruktura, žádné zásobníky, žádný státní obchodník, nic. Obchodníci standardně nakupují energie pro své zákazníky s předstihem, nakoupené množství se samozřejmě odvíjí od počtu jejich zákazníků. Na podzim 2021 měli obchodníci nakoupené zásoby za tehdejší nízké ceny. Když spadlo skoro milion zákazníků Bohemia Energy do režimu dodavatele poslední instance, museli tito zákazníci dostat nové smlouvy a vlastně tak vykoupili velkou část dopředu levně nakoupených energií.Obchodníci pak museli mnohem dřív a mnohem víc nakupovat za vysoké ceny, způsobené ruskou strategií. Důsledky ruské války tak Češi pocítili mnohem dřív než zbytek Evropy.

1 5
možnosti
MB

Což o to, do vlády je třeba prát. Především za komunikaci. Zprávu Eurostatu? Považuji za ptákovinu. Zdůvodnění je jednoduché - Každý z nás má Smlouvu. Na odběr plynu - elektřiny. Právě ta Smlouva je důležitá! S kým, v jaké době byla uzavřena. fixována? Pořád je to dokola, vsadit na uzavřenou , solidní a velkou společnost. Včetně jejich stránek www - Zóna klient. (Čestné slovo) - Nedělám reklamu, kdysi jsem udělal s Innogy. Nelituji ...

3 4
možnosti
JD

Byla doba, kdy politici umožnili nástup malých překupnických firem na trh elektřiny a plynu. Slogan zněl: Větší konkurence, nižší cena!

Jak to dopadlo s Bohemkou známe všichni.

Pokud je klid a mír, je vše v pořádku. Pokud nastane krize, nebo válka, je vše vzhůru nohama.

Teplárna nám zdražila o 115%. Je drahý plyn. Teď je levný, teplárna cenu snížit nehodlá. Tahá z lidí korunky! S elektřinou je to to stejné.

6 1
možnosti
MK

Tak nezdražila o 231%, ale jen o 186%. To je fakt super úspěch signalisty a 5kloaky.

10 1
možnosti
Foto

J58o90s11e83f 69B12á95r86t54a

27. 4. 2023 15:17

Má vůbec smysl brát Fialu vážně?

5 4
možnosti
Foto

Zejména kvůli tomu, že Fiala cestuje všude možně (pouze však tam, kde je vítán) po světě - nedávno byl v Africe - a hledá zdroje plynu, na které by mohl napojit trubky (nebo rovnou ROURY), co by vedly do České republiky a byl v nich /zemního plynu/ stálý a nepřerušovaný tlak. Možná má dojem, že ve věci dodávek plynu do Česka, si z něj jeho ministr Síkela Jozef tropí blázny a to je něco, co Fiala nesnáší.

0 0
možnosti
LV

Problém každé statistiky je zdroj dat a metodika. U Vámi zmiňované neznáme ani jedno. Jak má vypadat prezentace statistických analýz, na to se podívejte třeba na stránky ČSÚ. Nic podobného jsem u zprávy o statistice Eurostatu nečetl. Ani Vy ne. Přesto Vás to přimělo ke kritice Fialy, nikoliv Eurostatu. Proč?

7 8
možnosti
JK

J68a89n 32K17y71š81k10a

27. 4. 2023 13:37

Zkuste si to sám: plivněte na Eurostat, plivněte na Fialu. Chápete ten její pocit?? Nedá se srovnat.

3 2
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Seznam rubrik