Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76i53r98i 39T78i38c24h18y

20. 10. 2021 17:12

K tomu zelenemu silenstvi jste zapomnela pridat Kanadu, lepe receno Trudeau a jeho nohsledy.

2 0
možnosti
Foto

Za 15 let budou naše silnice /i když já už "tady" nebudu/ co do hustoty provozu vypadat jako v současné KLDR. Elektromobil za 2 miliony Kč, jedno nabití jeho baterky na ujetí 500 km za 3 tisíce Kč a třeba u Babiše v Penamu upečená bábovka nakonec přijde v obchodě kvůli drahému plynu na 350 Kč. A myslím, že pokračovat dále vůbec nutné není. Ha, ha.8-o

0 0
možnosti

Kdyz uz tady vestite ceny za 15 let, vedel jste v roce 1990 jak budou vypadat ceny v roce 2021? ;-D

2 0
možnosti

J80a38n 59V85ě18r75n86ý

20. 10. 2021 15:11

Moderní pravice a klimatičtí skeptici mě neuvěřitelně štvou, já stojím uprostřed hořícího domu a do toho mě někdo obviňuje že moc hasím a mu to zdražuje vodu.

1 3
možnosti
Foto

Naopak - pokud hasíte a za vodu řádně (bez dotací) platíte, ostatním to vodu zlevní.

0 0
možnosti

Zelené šílenství překvapivě zatím plodí nejvíc otráveného ovoce v Číně, která z uhlí vyrábí 2/3 elektřiny a nové uhelné elektrárny prý staví jako o život... Přesto mají momentálně v 17 z 30 regionů elektřinu na příděl, zatímco šílená Evropa má sice elektřinu také rekordně drahou, ale dodávky jsou alespoň stabilní. Myslím, že to celé asi nebude tak jednoduché, jak se to autorka snaží prezentovat.

1 3
možnosti
Foto

Upletlli si na sebe v Číně několik bičů. Zakázali dovoz uhlí z Austrálie, aby ji

(a tím i sebe) vytrestali za nákup amerických ponorek. Zpřísnili normy na škodliviny. A jejich doly nestíhají těžit.

0 0
možnosti
Foto

J19o24s85e67f 92B72á95r70t10a

20. 10. 2021 12:25

Škoda, že nesedíte v Bruselu.

0 0
možnosti

Až zdejší přispěvatele přestane bavit jednoduchá hra na "kopni si do zeleného aktivisty", která je naprosto k ničemu. doporučuji jedno mrazivější zamyšlení.

Uhelné a vodní elektrárny jsou dodnes založeny na technologii z konce 19. století - Kolben, Křižík, Kaplan.

Ropný průmysl došel rozvoje za První světové války.

Jaderné elektrárny jsou založeny na technologii, která nám v roce 1945 dala bombu,

Ukažte mi jiné průmyslové odvětví, které dodnes jede na technologie, které jsou 70 -120 let staré.....

Srovnejte s dopravou, elektronikou, technologiemi obrábění materiálů atd.

Mám smutné zprávy - energetici, přestože jsou jednou z nejsilnějších lobby ve státě, tu nejméně 70 let technologicky spí na vavřínech.

Jedinou výjimkou jsou vysmívané fotovoltaické panely. Jiná inovace od padesátých let minulého století nevznikla.

2 1
možnosti
Foto

Fotovoltaické a větrné zdroje jsou vysmívané z jednoho prostého důvodu. Svými užitnými vlastnostmi ani náhodou nepřekonávají zdroje, které mají údajně nahradit. Dvacet let jsou různými formami podporovány, což má údajně podpořit jejich technický vývoj, ale ten se, s vyjímkou růstu jejich velikosti a výkonu, také nekoná. Veškeré vývojové úsilí bylo po celou tu dobu zaměřeno jenom na ten výkon, jasná motivace vydojit z jednoho zdroje co nejvíce dotací, ale nějaký posun směrem k jejich bezproblémovému nepřetržitému a vyrovnanému užití, se nějak neobjevuje. Zálohové, bateriové systémy nebo konverze energie do jiného média, energii z těchto zdrojů brutálně prodražují do ranku nekonkurence schopných.

Vypadá to, že ty prastaré zdroje byly a dosud jsou, sakra dobré.

9 1
možnosti
Foto

Víte, co je zajímavé? Že zelené šílenství propuklo najednou všude na světě a může za všechny neduhy civilizace.

A není to trochu jinak - neúspěchy našeho hospodářství, ždímané naším premiérem, je potřeba na něco svést. Rv

2 5
možnosti

Drahé energie se ale zdaleka netýkají jen Česka. Problém je v tom, že na Zemi neustále přibývá lidí a s vývojem civilizace neustále roste spotřeba energie. Jenže se adekvátně tomu nestaví nové zdroje. Místo toho se roky tvrdí, že spotřeba klesne a že všechno zachrání OZE. Jenže stále není ani zdaleka vyřešena akumulace, takže OZE holt někdy vyrábějí, někdy ne. Do toho přišla klimatická panika a zbrklé snižování emisí. Věci se dělají naopak, než by se dělat měly. Když vám doma začne blbnout lednička, tak si nejdřív našetříte na novou, vyberete si ji a necháte dovézt domů. Teprve když ji tam máte, tak vyhodíte tu starou. Tady se ale lednička vyhodila a teď se přemýšlí, jestli máme na novou a jakou a kde si koupíme.

8 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 6
možnosti

J27a62n 92R79á58ž

20. 10. 2021 10:39

Konkurenční výhodou může být jediné, když budeme dělat suverénní energetickou politiku, velmi rychle postavíme nové jaderné bloky a domluvíme se s Maďarskem a Skovenskem na možný tranzit plynu z Turk Stream, abychom eliminovali rizika dodávek plynu přes Ukrajinu a z Německa, když se Němcům nebudou líbit naše jaderky.

3 0
možnosti
Foto

Oprava - nereformovatelná. Trochu mě zlobí klávesnice.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Seznam rubrik